Doel / problematiek

Burn-out / overspannen
Soms worden persoonlijke grenzen bereikt of overschreden. Je kijkt tegen werk op, de controle en het plezier in het werk is minder of de geest heeft zelfs al zelf ingrepen waardoor werken in het geheel niet meer mogelijk is. Het opnieuw opbouwen van werken kan heel lastig zijn; de draagkracht is plots weg. Er liggen vaak  persoonlijke patronen aan te grondslag. Ik help bij het identificeren van onderliggende oorzaken en bij het weer staps gewijs opbouwen naar werk.

 

Conflict
Politiek en macht spelen een grotere rol naarmate je carrière zich ontwikkelt. Interpersoonlijke spanningen en conflicten horen daar helaas soms bij. Methodieken kunnen helpen om dit aan te gaan- of om het gemakkelijker van je af te laten glijden.

 

Angst klachten / paniek
Angst- en paniek klachten kunnen ogenschijnlijk zonder aanleiding ontstaan. Paniekaanvallen, angst om te presenteren, of voor beoordeling; hoe meer je doet om er grip op te krijgen hoe groter het kan worden. In relatief korte tijd is er veel aan te doen, kunnen snelle methodieken (o.a. EMDR) en heldere handvatten helpen om de angst eraf te halen.

 

Klankbord
Werk is vaak als een tweede thuis; collega’s worden meer gesproken dan familie of vrienden. Die plek kan voor uitdagingen zorgen of zelfs complex worden, een collega die andere ideeën heeft, een team dat niet mee wil, persoonlijke grenzen die worden bereikt of eigen emoties die opeens voelbaar worden in specifieke situaties. Het is dan fijn om dit -naast relatie, vrienden of andere naasten- professioneel te kunnen bespreken met een onafhankelijk persoon die daarbij pijnpunten kan blootleggen en die handvatten kan geven om er verder mee te komen.

 

Scheiding zakelijk / privé
Werk en privé kunnen twee werelden zijn die soms met elkaar in conflict komen. Het kan fijn zijn om deze meer met elkaar in balans te brengen. Dat kan niet alleen bepaald worden; zowel het bedrijf als relatie zijn daarin partijen. Een klankbord om te helpen structuur en overzicht aan te brengen in eigen wensen, en het krijgen van handvatten in het omgaan en bespreken van deze wensen in het spanningsveld van de verschillende betrokkenen helpt daarbij.

 

 

Laagte Kadijk 37, 1018 BB Amsterdam, tel: 020-776 89 21